Historiek

De naam De Spijker klinkt nogal vreemd, maar is afgeleid van het Latijn “spicarium”, wat staat voor opslagplaats of schuur voor granen.
De oude graanschuur dateert van 1796.
De Spijkersdreef leidt naar de hoeve. Een dreef, midden de velden, met aan beide zijden twee rijen populieren. Op het einde een boomgaard. Het houten bord De Spijker geeft toegang tot het erf.
De hoeve bestaat uit het boerenhuis, de stallingen en de drie vakantiewoningen. Het koetshuis, Het Kasteelhuis en De Graanschuur
Al drie generaties bewoont de familie Vanhaecke de hofstede en bouwde die uit tot een melkveebedrijf met 50 ha weiden en akkers.
Nu is de gerenoveerde hoeve nog steeds een actief landbouwbedrijf met daarnaast het hoevetoerisme, een oord waar iedereen kan proeven van de pure rust en de landelijke sfeer.
Nancy & Luc Zaakvoerders

Er was voldoende ruimte (10pers), proper en verzorgd en alles wat je nodig hebt (à la hotelservice). Voor kinderen is er een ruim speelterrein, maar de koeien en tractor waren het leukst. Kinderen tevreden, ouders en grootouders ook tevreden. Nancy en Luc doen dit met veel passie, en dat zie je!

woman, portrait, model-657753.jpg

Marijke

Scroll to Top